Nieuws
In deze rubriek leest u ondermeer: interviews bewoners, wandeltips, toeristische tips in de omgeving etc.
Bouw van woning op kavel 23

Bouw van woning op kavel 23

De bouw van de vakantiewoning voor kavel 23 is in volle gang.
De woning wordt op 13 december as geplaatst.

Bekijk hier de foto's

Hoe het begon - historie Fam.Krijt

Hoe het begon - historie Fam.Krijt

You'll learn, as you get older, that rules are made to be broken


Hoe het begon….

Wij kunnen rustig zeggen dat Aan ’t Hackfort sinds 1972 een hecht familiebedrijf is…
Wij, Reind sr en Henny, zijn een slordige dertig jaar geleden als campinghouders en eigenaren van een goedlopende feestzaal begonnen aan dit avontuur. En dat doet wel iets met je. We leerden iedereen in zijn waarde te laten en gaan nooit af op een eerste indruk. Want je kunt je sterk vergissen in mensen. We voelden ons verantwoordelijk en hadden een maatschappelijke functie. Als je merkte dat iemand te diep in het glaasje had gekeken, ging je toch even kijken of hij wel goed thuis was gekomen. Als we zagen dat er iets speelde tussen kampeerders, dan riepen we hen op zondagmorgen aan de keukentafel. Dat was het ‘episch’ centrum van het bedrijf.


Hoe betrokken mag je zijn?

Het kan zijn dat we daar wel iets te ver in gingen. Maar het was ook een stuk betrokkenheid, we kennen verschillende generaties van de families. En dat schept een band, die  er tot op de dag van vandaag nog is. Wij houden nog steeds nauwe contacten met campinggasten van weleer uit het hele land.


Lessons learned!

Er is in de loop der jaren veel veranderd op de camping. Tegenwoordig zijn mensen meer op zichzelf, vroeger kende iedereen elkaar. De problematiek van mensen is, vinden wij, niet veranderd, veel gasten zoeken de grens op. Het houdt je scherp, maar we wilden anderzijds ook niet als politieagent over het terrein lopen. Maar natuurlijk heb ik wel eens mensen – of complete groepen – van het terrein verwijderd wegens wangedrag. Het overdragen van de camping en zoals het nu is ‘een vakantiepark’ aan onze zoon Reind en dochter Martine was een weloverwogen keuze, daar zijn we zeer trots op. En het is heerlijk dat we nog steeds betrokken zijn bij het park. Want die verantwoordelijkheid raak je nooit meer kwijt…
 
Henny en Reind sr.

Bekijk de foto's van de camping

Aan de keukentafel

Aan de keukentafel

‘De keukentafel’

Vakantiepark Aan ’t Hackfort is gelegen op het terrein van de voormalige camping De Kleine Steege. We blikken terug aan de keukentafel van de familie Krijt, met Reind sr. en Henny, hun zoon Reind jr. en dochter Martine.

De Kleine Steege
De ouders van Henny openden in 1972 een camping bij hun boerderij. Er was ruimte voor zo’n vijf tot tien plaatsen op ‘De Kleine Steege’. Henny hielp vanaf 1978 op de camping en twee jaar later namen ze samen met Reind de camping over. Er waren inmiddels twintig kampeerplaatsen. In de beginjaren deed vooral Henny de camping en Reind sprong bij, naast zijn werk als banketbakker.

Grote stap
Reind vertelt: “In 1985 besloten wij bij de camping te gaan wonen, in het ouderlijk huis van Henny. Twee jaar later ontstond er brand in de kantine, die destijds was gevestigd in de voormalige kippenschuur. Een vervelende ervaring, maar wij bouwden de kantine weer op en breidden uit. Vanaf dat moment was De Kleine Steege ‘the place to be’ voor feesten en partijen in de regio. Wij gaven er gemiddeld zo’n 210 per jaar. “

Gastvrij en gemoedelijk
De camping groeide snel naar 80 plaatsen en naast Henny werkte ook Reind fulltime op de camping. Ze organiseerden daarnaast tal van activiteiten. Veel spelletjes bedachten ze zelf. Henny: “We hadden een sociale functie in het dorp. We organiseerden fietstochten, knapzaktochten, midwinterwandelingen, activiteiten rondom de jaarlijkse kermis, etc. Ook verzonnen we verschillende arrangementen met spel en een buffet. Mensen mochten bij ons douchen.” De gebakken eieren van Henny waren wereldberoemd. Gezelligheid aan de keukentafel. Hier ontstonden vriendschappen voor het leven. Gastvrijheid en gemoedelijkheid waren gewoon vanzelfsprekend.

Rond de keukentafel
Reind: “Nog steeds is onze keukentafel onze centrale plek, ook voor veel mensen in het dorp. Daar werden de beslissingen genomen en meningsverschillen uitgepraat, zelfs tegenwoordig nog. We hebben het altijd met veel plezier gedaan. ”Ook de kinderen hadden niet het gevoel dat ze iets misten Reind jr: “Elk feestje werd zo ongeveer bij ons gevierd, dus we waren juist overal bij!” Reind jr. en Martine hielpen altijd mee op de camping en speelden met verschillende leeftijdsgenootjes op de camping. Er waren dus altijd volop vriendjes voorhanden.

De beste beslissing?
Reind en Henny: “De feesten en partijen waren voor ons de beste beslissing ooit! Daaraan beleefden we ontzettend veel plezier.” Martine en Reind jr. vonden de elektrische slagboom voor de camping de meest perfecte keuze. Martine lacht: “Vanaf toen hoefden wij niet meer handmatig het hek open te doen.”

Reind sr. vervolgt: “Met de kennis van nu zouden wij minder vaste plekken bieden en kiezen voor een passantencamping. Dat zou de sfeer toch veranderen. Nu waren er immers af en toe mensen die menen bepaalde rechten te hebben omdat ze al zolang te gast zijn Dat moest dan wel weer opgelost worden. En dat lukte ook altijd. Als de keukentafel kon praten…”