Onze vakantiewoning in de Achterhoek

Hoe is het om je eigen vakantiewoning te bezitten? Een plek om je terug te trekken  even op adem te komen, vrienden te ontvangen, te werken of gewoon lekker niets te doen.

Huiseigenaren vertellen hun verhaal:

Echtpaar uit de Randstad

Echtpaar uit de Randstad

De bewoners waren niet echt op zoek naar een bepaalde plek voor een vakantiehuis. Eigenlijk ook niet echt op zoek naar een vakantiehuis, hoewel ze het er met regelmaat over hadden.

Familie uit Brabant

Familie uit Brabant

"Om zeker te weten of het iets voor ons was, hebben we een weekend in de modelwoning doorgebracht. Het was winter en de velden waren bedekt met een fraaie laag sneeuw. Een prachtig gezicht!"

Echtpaar uit Almere

Echtpaar uit Almere

De familie TSchroots uit Almere heeft een jaar geleden hun vakantiewoning in vakantiepark Aan ’t Hackfort gekocht. Rustig gelegen bij de bosrand aan het bospad.

Echtpaar uit Overijssel

Echtpaar uit Overijssel

“Het enige wat erg wennen is voor ons is het ‘onthaasten’. Wij zijn het jachtigere leven zo gewend, dat het erg opvalt dat dingen hier op een ‘normaal’ tempo gaan…”

Herman en Nieske te Pas

Herman en Nieske te Pas

Herman en Nieske te Pas werden enige tijd geleden ‘geprikkeld’ door een kleine advertentie in een landelijk dagblad: Eigen vakantiewoning in de Achterhoek. Ze besloten een kijkje te gaan nemen. Hoewel ze de Achterhoek kenden, waren ze opnieuw onder de indruk van de prachtige omgeving. “Vooral de ligging nabij kasteel en landgoed Hackfort sprak ons bijzonder aan” vertelt Nieske. En ook de ruime, sfeervolle vakantiewoningen zorgden voor een aangename verrassing.

Winniefred Wellenberg en Maarten Veeger

Winniefred Wellenberg en Maarten Veeger

“Onze woning Aan ’t Hackfort is voor ons geen ‘vakantiewoning’ maar een ‘buitenhuis’. Heerlijk, midden in de natuur”. En daar genieten Maarten Veeger en Winniefred Wellenberg enorm van.Het buitenhuis van de familie Veeger-Wellenberg is geheel naar eigen smaak ingericht. Een extra groot raam voor een prachtig uitzicht, een robuuste vloer, een moderne keuken en extra lange bedden voor de puberzonen van Maarten en Winniefred.

Anneke en Geert

Anneke en Geert

“De stilte”. Dat is het eerste dat opvalt, aldus Anneke. “Je hoort de geluiden van de natuur, zoals vogels etc. Dat is erg rustgevend”. Het echtpaar woont aan de rand van Leiden, op een mooie plek met een weids uitzicht. “Maar het lawaai van de vliegtuigen missen we absoluut niet in Wichmond” lacht Anneke.

Martien Pater en Els Warlam

Martien Pater en Els Warlam

“We woonden in de jaren zeventig in Noorwegen. Daar overnachtten we regelmatig in houten huizen en ‘blokhutten’. Onze eerste kennismaking met de duurzame vakantiewoningen Aan ’t Hackfort herinnerde ons dus direct aan die tijd. Dat was enkele jaren geleden. Het park bleef echter altijd in ons achterhoofd. In 2012 besloten we zo’n ‘buitenhuis’ aan te schaffen.

Echtpaar uit WIlp

Echtpaar uit WIlp

Toen ze in de Volkskrant de advertentie ‘uw eigen duurzame vakantiewoning’ opmerkte, was haar interesse gewekt. Toen bleek dat het ging om een vakantiehuis in Wichmond in de Achterhoek ging haar hart sneller kloppen.

Familie van der Haagen

Familie van der Haagen

Job en Willy van der Haagen genoten al jaren van een tweede woning in Frankrijk. Om gezondheidsredenen besloten ze een tijdje geleden het Franse huis te verkopen. Tijd om uit te zien naar een geschikte locatie in Nederland. "Enige tijd geleden viel ons oog op een advertentie in het blad Landleven.

Echtpaar-uit-Zwolle

Echtpaar-uit-Zwolle

‘Direct verkocht bij het zien van de modelwoning!’ Een echtpaar uit Zwolle is sinds kort de trotse eigenaar van een vakantiewoning op Aan ’t Hackfort. “Een advertentie in de Volkskrant wekte mijn interesse. Ik ben in de auto gesprongen om eerst alleen te gaan kijken.

Annemieke van der Velden

Annemieke van der Velden

Annemieke van der Velden bewaart, samen met haar gezin, bijzondere herinneringen aan de één van de eerste avonden in hun eigen vakantiewoning Aan ’t Hackfort: “We hadden nog maar net de sleutel en het was oudejaarsavond.