“ELK JAARGETIJDE VERRASSEND ANDERS”

Anneke en Geert trokken trokken in het voorjaar van 2014 in hun gloednieuwe vakantiewoning Aan ’t Hackfort.

“De stilte”. Dat is het eerste wat opvalt, aldus Anneke. “Je hoort de geluiden van de natuur, zoals vogels etc. Dat is erg rustgevend”. Het echtpaar woont aan de rand van Leiden, op een mooie plek met een weids uitzicht. “Maar het lawaai van de vliegtuigen missen we absoluut niet in Wichmond” lacht Anneke.
Geert en Anneke zijn vijftigers, met drie volwassen kinderen. Ze werken beiden in de gezondheidszorg in het westen van het land: “We hadden al jaren de wens een vaste plek, in een mooie omgeving, te hebben waar we ons terug kunnen trekken. Een huis waar je gewoon naar toe kunt gaan, zonder koffers vol bagage mee te nemen. Heerlijk, dat onze eigen spullen nu Aan ’t Hackfort staan!

Het is echt een plek geworden om te ontspannen uit de hectiek van alle dag. We kunnen hier de drukte ontlopen, worden niet herkend vanwege ons werk en komen snel tot rust. We hebben bewust nog geen wifi. Zo komen we niet in de verleiding om aan het werk te gaan. In het weekend en als we een paar extra vrije dagen hebben, reizen we dan ook graag af naar de Achterhoek. Maar we vinden het ook heerlijk om in Leiden te wonen. We zijn nu in de bevoorrechte positie dat we genieten van ‘the best of both worlds’.