Oudejaarsavond Aan ‘t Hackfort

Annemieke van der Velden bewaart, samen met haar gezin, bijzondere herinneringen aan de één van de eerste avonden in hun eigen vakantiewoning Aan ’t Hackfort: “We hadden nog maar net de sleutel en het was oudejaarsavond. Deze speciale avond brachten we – met onze toekomstige buurman en goede vriend – door in het nog in te richten vakantiehuis. Compleet met een vuurkorf op het grasveld; een hele speciale sfeer!

Eigen indeling
Het was bijzonder prettig dat we zelf de woning in konden delen  Zo hebben wij gekozen voor twee slaapkamers. De plek van de slaap- en badkamer is omgewisseld en we hebben de indeling van de modelwoning gespiegeld. Hierdoor kunnen vanuit de slaapkamer genieten van een prachtig uitzicht over het weiland naast de woning. Wij zijn vooral gevallen voor dit huis vanwege de prachtige omgeving en de rustgevende, natuurlijke uitstraling. Ook het authentieke (houten) materiaal dat is gebruikt sprak ons bijzonder aan. De houten keuken vonden we echter een beetje ‘teveel van het goede’. We hebben gekozen voor een keuken in vanilletint, maar mét natuurstenen blad!”

Rust
Annemieke woont met haar gezin in het nabijgelegen Warnsveld en gebruikt de vakantiewoning niet alleen voor weekenden en vakanties. Annemieke: “Ik gebruik ons vakantiehuis ook als uitvalsbasis voor mijn werk als loopbaanprofessional en  wandelcoach. Ideaal om met mijn cliënten gelijk de natuur in te kunnen. Ik kan bovendien in alle rust werken en als pauze geniet ik van een heerlijke wandeling in de bossen van kasteel Hackfort. Op en om het terrein zijn ontzettend veel vogels en we zien regelmatig reeën.” Ook de dochter van de familie komt regelmatig het drukke westen van het land verruilen voor een rustig weekend in de Achterhoek.

Annemieke Van der Velden: “De modelwoning is slechts een uitgangspunt. Er is echter zoveel meer mogelijk; ik zou het iedereen aanraden! Daarnaast is het hier volop genieten van de rust en de prachtige omgeving!”

Foto: Joost Meilof