Wennen aan onthaasten

 
“Het enige wat erg wennen is voor ons is het ‘onthaasten’. Wij zijn het jachtigere leven zo gewend, dat het erg opvalt dat dingen hier op een ‘normaal’ tempo gaan…” Het huis is zo goed als klaar. “Het enige wat nog ontbreekt is de internetaansluiting, maar dat zal uiteindelijk wel goedkomen. De beplanting moet hier en daar nog worden aangelegd, maar we kijken inmiddels ieder weekend uit naar ons eigen plekje in de Achterhoek!” aldus de kersverse bewoners van een vakantiewoning op Aan ’t Hackfort.  
 

Bewoners lichten toe; na zeven jaar een ‘eigen’ plek

“Wij vinden de Achterhoek een heerlijke plek om te recreëren in de weekenden, na een hectische week in onze winkel. Al zeven jaar zijn wij frequent te vinden in de lokale gelegenheden in de Achterhoek. We komen hier graag”, vertellen de bewoners uit het noorden van Overijssel.
 
De bewoners houden niet van grote recreatieparken en zochten al langer naar een rustig alternatief om in hun spaarzame vrije tijd te verblijven.  Bij toeval stuitten zij op Aan ’t Hackfort. “We waren meteen verkocht” aldus het enthousiaste stel. “De modelwoning voldeed aan vrijwel al onze eisen.” Zonder ingrijpende verbouwing of aanpassing is de woning in oktober 2016 opgeleverd.


Van keuken tot beddengoed uit de Achterhoek!

 “Wij vonden het jammer om niet bij de plaatsing van onze woning te kunnen zijn. “Het was in die tijd erg druk in onze winkel; we konden niet weg. Martine heeft ons de hele dag op de hoogte gehouden met veel foto’s van de plaatsing. Wij waren inmiddels zo nieuwsgierig geworden, dat we ’s avonds nog in de auto zijn gesprongen om te kijken”. De bewoners hebben er speciaal voor gekozen de woning in te laten richten door lokale ondernemers. Van keuken tot beddengoed uit de Achterhoek! Ze zijn zeer tevreden met het resultaat.


Onderhoud perfect geregeld!

 “We vinden het een uitkomst dat via de VVE het onderhoud wordt geregeld. Nu kunnen we nog meer genieten zonder direct iets te moeten doen”.  Ze kennen de Achterhoek inmiddels goed, zijn bourgondisch ingesteld en genieten graag van lekker eten en een wijntje. Het echtpaar staat ’s morgens op tijd op voor een wandeling of bij mooi weer een fietstocht in de omgeving.
 
De woning ligt aan het water, een bewuste keuze; de zon draait vanaf de keukenkant/voordeur om het huis heen naar het terras. “Zo genieten we optimaal van de zon en worden we ’s avonds verwend met een mooie zonsondergang.”