“Gezang van de vogels is muziek in onze oren!”

 
Toen ze in de Volkskrant de advertentie ‘uw eigen duurzame vakantiewoning’ opmerkte, was haar interesse gewekt. Toen bleek dat het ging om een vakantiehuis in Wichmond in de Achterhoek ging haar hart sneller kloppen. Want ze is geboren en getogen in het Bosmanshuis, tegenover kasteel Hackfort, waar zowel haar vader als haar grootvader pachter waren.

“Eigenlijk viel alles op dat moment samen” legt het echtpaar uit. “We wilden onze woning verkopen en dachten eraan kleiner te gaan wonen. Maar opeens kregen we een visioen: wat als we nu eens een appartement zouden huren en een vakantiewoning aankochten…?”
Het balletje ging rollen en al na enkele gesprekken was de kogel door de kerk. En ze waren eigenaar van een eigen vakantiewoning. Hij: “We hebben nog even zitten puzzelen welke kavel het beste bij ons paste. We wilden ook graag weten hoe de stand van de zon was per kavel. Maar na een weekend proefslapen in de modelwoning waren we eruit: We kozen voor een kavel met – vanuit de woonkamer - uitzicht op de weide”. Terug naar de roots.

Intussen deed het echtpaar inspiratie op bij de bestaande woningen. “Zo kozen wij ook voor lange ramen in de slaapkamer en we lieten een extra terras aanleggen, zodat we op meerdere plekken buiten kunnen zitten. Het lijkt ons heerlijk om wakker te worden en direct van het prachtige uitzicht te kunnen genieten!”

Samen zijn ze momenteel vrijwel dagelijks te vinden bij Aan ’t Hackfort. Volgende week worden de bedden geleverd. Er wordt geklust aan de laatste dingen. “We zijn erg tevreden over de contacten met de familie Krijt en alle bedrijven die hier over de vloer komen. Het hout geeft de woning een warme en gezellige uitstraling. Na de winter wordt het sedum dak geplaatst. De bouw is naar wens verlopen. We waren er ook bij toen de woning werd geplaatst. Een spectaculair gezicht!”

Het echtpaar woonde enkele jaren in Wilp, dus is bekend met de stilte en de geluiden van de natuur. Zij: “Het gezang van de vogels klinkt ons als muziek in de oren!” Ze verheugen zich op de eerste zonnestralen. Ze hopen in het voorjaar en de zomer vaak in de woning te verblijven en tijd te hebben voor hun hobby’s: Hij houdt van schilderen en zij hoopt veel te kunnen lezen. Daarnaast is zij actief voor de boerderijencommissie van de Oudheidkundige vereniging Oud Vorden. Natuurlijk zullen ze in hun nieuwe vakantiewoning ook familie en vrienden ontvangen. “Iedereen is razend benieuwd!” lacht ze. “De eerste reacties zijn overigens lovend: bij de sleuteloverdracht hebben we hier samen met onze familie champagne gedronken!”