“RUST, RUIMTE EN HARTELIJKHEID!”

Job en Willy van der Haagen genoten al jaren van een tweede woning in Frankrijk. Om gezondheidsredenen besloten ze een tijdje geleden het Franse huis te verkopen. Tijd om uit te zien naar een geschikte locatie in Nederland. "Enige tijd geleden viel ons oog op een advertentie in het blad Landleven. We besloten op een zondag af te reizen naar Wichmond. Daar werden we allerhartelijkst ontvangen door Martine - een van de eigenaren - en kregen volop gelegenheid rustig rond te kijken. Al snel kwamen we tot de conclusie dat Aan ’t Hackfort voor ons de perfecte locatie was. Vanaf de eerste kennismaking was het gevoel goed. Het was voor ons dan ook niet nodig om nog andere parken te bezoeken! 

Stapelbed 
We hebben voor een ruime kavel van zo’n 450 m2 gekozen. In de indeling van de woning hadden we veel inspraak. Zo kozen we voor een optimale stand voor wat betreft de avondzon en kijken we uit over de weilanden, waar ’s winters de schapen grazen en ’s zomers een zee van weidebloemen is te zien. Maar ook in de woning zelf, hebben we onze eigen voorkeuren kunnen doorvoeren. Zo hebben we zelf het aanrechtblad verzorgd, in goed overleg met degene die de keuken plaatste. Omdat niet alleen wijzelf, maar ook onze kinderen en kleinkinderen regelmatig willen genieten van de Achterhoek, hebben we gekozen voor twee slaapkamers. In een van deze kamers staat een stapelbed en dat is een feest voor de kleinkinderen! Wat wij ook een groot voordeel vinden, is dat o.a. het gras gemaaid wordt. Mocht je om welke reden dan ook hier een paar weken niet komen, dan tref je bij terugkomst geen overwoekerd geheel aan. De bijdrage in de kosten voor het groenonderhoud is het geld zeker waard.

Wandelen 
Wij wonen zelf in de aanvliegroute naar Schiphol en zijn dus gewend om vanaf 06.00 uur ’s ochtends lawaai te horen. In Wichmond hoor je helemaal niets, heerlijk!! Dat was erg relaxed wakker worden, die eerste ochtend! We krijgen positieve reacties van vrienden en familieleden die ons bezoeken. Men is aangenaam verrast door de prachtige omgeving! Er zijn tal van prachtige wandelroutes. We wandelen regelmatig in de omgeving, bezoeken kasteel Hackfort en natuurlijk het verenigingsgebouw ‘Ludgerus’ bezocht. De nabijgelegen uitspanning ‘De Rietberg’ waar je nog voor 1 euro koffie met een koek kunt kopen is een bijzondere belevenis. Kortom, wij voelen ons thuis in Wichmond. Op slechts anderhalf uur rijden van ons huis in het Groene Hart wanen we ons in een andere wereld. Rust, ruimte, hartelijkheid en een prachtige omgeving. En het mooie is, we krijgen binnenkort zelfs een heuse ‘inburgeringscursus’!"