“EEN GROOT DEEL VAN HET JAAR BUITEN ZITTEN”

Herman en Nieske te Pas werden enige tijd geleden ‘geprikkeld’ door een kleine advertentie in een landelijk dagblad: Eigen vakantiewoning in de Achterhoek. Ze besloten een kijkje te gaan nemen. Hoewel ze de Achterhoek kenden, waren ze opnieuw onder de indruk van de prachtige omgeving. “Vooral de ligging nabij kasteel en landgoed Hackfort sprak ons bijzonder aan” vertelt Nieske. En ook de ruime, sfeervolle vakantiewoningen zorgden voor een aangename verrassing. De kogel was door de kerk.
De familie te Pas bekeek enkele kavels en maakte hun keuze. Ze spraken met een aantal bewoners en deden leuke ideeën op. “Eigenlijk hebben we gekozen voor een combinatie van alle mooie dingen die mensen al bedacht hadden. En daar hebben we onze eigen ‘schwung’ aan gegeven.” legt Herman uit. Ze kozen voor een woning met twee slaapkamers, een ruime badkamer, een houtkachel met cv, een kleurige keuken, een extra groot keukenraam en een veranda. “Zo kunnen we een groot deel van het jaar buiten zitten”. 
 
Nieske en Herman hebben de woning gekocht voor eigen gebruik. Ze wandelen en fietsen veel in de buurt. De woning is hun ‘uitvalsbasis’ en ze komen vooral in de weekenden. “Het mooie van deze plek is dat er ook leuke steden, zoals Zutphen in de buurt zijn”. Vrienden, kinderen en kleinkinderen komen inmiddels ook graag naar Wichmond. Het stel krijgt positieve reacties. “Sommige mensen dachten dat wij een soort ‘trekkershut’ hadden gekocht. Die vielen van de ene in de andere verbazing!” lacht Herman. “Eigenlijk is iedereen meer dan verrast over de mooie binnenzijde en de ruimte in de woning”. 
 
Zijn er nog verbeterpunten? De familie te Pas kan het zo niet bedenken. “Misschien een praktisch punt: het is wellicht goed om bij nieuwe woningen de TV-bekabeling als optie op te nemen. Dan hoef je later niet onder je huis te kruipen om de kabels uit het zicht te houden. Verder vinden we het prima dat het aanzien van het park aan bepaalde regels moet voldoen. En we zijn blij met de nieuwe indeling waarbij iedereen een mooi uitzicht heeft”.
Hoe kijken ze terug op het aankooptraject? “Het is allemaal plezierig verlopen. We hadden een goed contact met o.a. Martine. Het is best een raar idee om iets te kopen dat er nog niet is. Maar gaandeweg gaat het leven, het was leuk om dingen uit te zoeken voor het huis en het in te richten. En.. als we nu onder de veranda zitten en over de weide kijken, dan genieten we enorm!”
 
Tips voor mensen die overwegen te investeren in een vakantiewoning? “Volg je gevoel en kom gewoon eens kijken!”