GEEN VAKANTIEWONING, MAAR EEN ‘BUITENHUIS’ 

“Onze woning Aan ’t Hackfort is voor ons geen ‘vakantiewoning’ maar een ‘buitenhuis’. Heerlijk, midden in de natuur”. En daar genieten Maarten Veeger en Winniefred Wellenberg enorm van.Het buitenhuis van de familie Veeger-Wellenberg is geheel naar eigen smaak ingericht. Een extra groot raam voor een prachtig uitzicht, een robuuste vloer, een moderne keuken en extra lange bedden voor de puberzonen van Maarten en Winniefred.


Gemoedelijk
De familie woont in Zutphen en had eigenlijk verhuisplannen. Ze zochten naar een plek waar zowel voordelen van de stad als de natuur binnen handbereik lagen. “Echter, alle huizen die we bezichtigden konden ons dit niet volledig geven.”legt Winniefred uit.
In oktober 2013 bracht een mountainbiketocht hen in Wichmond. Maarten: “We namen een kijkje en waren direct erg gecharmeerd van de plek en de opzet van het park. We besloten dan ook al snel in ons huis te blijven wonen en dit buitenhuis aan te schaffen. Beter kun je deze twee werelden niet combineren! Het voelde meteen als thuis. En dat komt ook door de gemoedelijke sfeer op het park. Onze ‘buren’ hebben dezelfde interesse voor natuur en rust, je hebt toch snel een klik. Bovendien draagt de betrokkenheid en prettige, open manier van communiceren van de familie Krijt enorm bij aan dat goede gevoel. Het is fijn dat zij altijd op de achtergrond aanwezig zijn voor eventuele calamiteiten”.
Maarten en Winniefred maken dan ook veelvuldig gebruik van het huis. “Voor een kop koffie of een borrel met vrienden, een wandeling, een dag rustig werken of een weekendje ontspannen”.
 
Vakantiegevoel
Net als de familie zelf, zijn ook de bezoekers die zij ontvangen enthousiast: “Bij een ‘houten chalet’ heeft men vaak een wat ‘basic’ associatie. Onze gasten zijn dan ook vaak aangenaam verrast door de luxe en de hoge kwaliteit van de afwerking van de woning.
Wat ook bijzonder is: mensen voelen zich meteen rustig en kunnen hun werk makkelijk achter zich laten” vertelt Winniefred. “Wij ervaren het zelf ook zo. We kunnen onze mail checken, want er is wifi in ons huis, maar dankzij de ontspannen sfeer hier, doen we dat vaak niet eens. Je hebt hier meteen het vakantiegevoel. Kortom, we genieten volop van de prachtige natuur, de mooie luchten, de rust en de ruimte. Iedere keer als we teruggaan naar Zutphen, willen we eigenlijk omdraaien!”